Oct 18, 2013

Golongan Batak FaceBook


Hola Readers!!
arini jumaat so leh buka fb lama2..
tapi bila leh bukak lama2 mcm2 pulak aku jumpe..
nek mual n meluat pon ad..

Bukan pe la..
ad setengah2 golongan yg ngoma na buek orang loyo..
contohnya mcm ni la :
'7-8pm jgn ganggu out wit encik tunang'
hello bhaii..x reti magrib ke??
xsilap aku kau lau post benda banyak islamik2 je..
tapi time mgrib dating apo crito bhai??

yang dah kwen len plk crita..
siap post pic yang die msg2 ngan encik somi la kononnya..
encik somi mintak masak rendang la
tringin nk makan la..
moh poei boli ayam t nk msak rendang..
weh bhaaii!! kamonla..
bukan kau yo yang masak tok laki..
owang len pon ari2 masak tok laki..
xpayah nk bagi taw satu dunia pon bahagia la bhaii!!
Yang bercinta2 ni lain plk critanya..
time bahagia 2..
post bunga2 mcm la lam dunia ni kau je
yang bahagia..
lau time gado..
bukan men syahdu lagi post kau kan..
yang post syahdu ok lagi..
post maki2 2 pehal plk??
dulu makhluk yang kau maki 2 la..
yang kau paling sayang kan..
siap post doa mintak pjg jodoh la..
berkati hubungan la..
Kau poning ko bhaii..
berdoa poie semayang la..
bukan kek facebook tompek ea...

Yang jenis poyo post mcm nk bagi taw something..
contoh cam : 'sedehnya...npe sume ni jadi kat aku'
tapi ble orang tanya jawapan ea 
'xda pape la'
'ala aku ok je'
'xpela bia aku tanggung sowang2'
Weh bhaaii.. lau kau mmg nk tanggung sowang2
xpayah la post mcm nk bagi taw..
diam yo...xpayah buang maso tulih kat fb 2.. 
tapi ble owang komen kek status kau jawapan kau 
mmg buek owang paneh..

Law nk tulis mmg banyak lagi..
cukupla kang cakap lebih2 kot2 kena lak batang idong aku..
wt masa ni..aku belum lagi smpai 
kategori2 mereka yang dia atas 2..
hope xda la kan...
law aku pon meluat tgk..
dah tentu owang len lagi meluat..
jadi jgn la aku pon tergolong dalam kategori yang batak facebook ni..
Haha ~~
Maaf lah kepada readers yang terbaca
dan terasa..
aku xda niat nk mengutuk sesape..
hanya untuk meluahkan rasa meluat aku je..
choww!!

2 comments:

Summer Star said...

emmm...menarik la jgk reading kak is....full mark sakinah bagi 8 je lah yahh...dha cukup la tu...aq kn comelll...kak is comot..

Isyane Syamimi Ishak said...

eleh...die yg comot...of kos la aku pnye post sume menarik..kah3...